Flere Børn på gaden!

VIGGE 10 ÅR

På gaden siden 2013

MALIK 8 ÅR

På gaden siden 2013

CLERISSA 12 ÅR

På gaden siden 2013

LENNOX 6 ÅR

På gaden siden 2015

VIGGE 10 ÅR

På gaden siden 2013

MALIK 8 ÅR

På gaden siden 2013

CLERISSA 12 ÅR

På gaden siden 2013

LENNOX 6 ÅR

På gaden siden 2015

’Flere børn på gaden’ er sat i verden for at sætte fokus på den tendens vi ser i hele Europa: at børn og unge såvel som voksne i højere grad foretrækker selvorganiseret idræt. Idræt når vi har tid og lyst, men også idræt, hvor man selv kan påvirke form og format i et socialt fællesskab.

Gadeidræt

Gadeidræt er sjovt, sundt og kan en masse, som den etablerede idræt ikke tilbyder. Et stigende antal børn og unge efterspørger i dag en løsere organisering og et mindre elitært fællesskab at dyrke idræt i end den traditionelle foreningsidræt. Gadeidrætten tilbyder lige netop dette: fleksible og let tilgængelige rammer at dyrke idræt i.

Gadeidræt er mere end bare at være street. Det appellerer til mange forskellige grupper. Gruppen hvor fodboldtræning tirsdag og torsdag ikke er fleksibelt nok, iværksætterne der gerne vil udfylde de rammer som de dyrker idræt i, og ikke mindst den gruppe der ser barrierer i foreningslivet. Eksempelvis økonomiske eller kulturelle barrierer. Derfor er det vigtigt at vækstlaget i gadeidrætten bliver støttet, så alle har mulighed for et aktivt og socialt liv. Det gælder både støtten fra lokalbefolkningen, kommunen og ikke mindst fra statens side.

 

Gadeidrættens Dag 21. maj

Vigge, Malik, Clerissa og Lennox har fortalt hvorfor de elsker gadeidræt.

Nu kan du komme ud og møde endnu flere gadeidrætsildsjæle.
Den 21. maj inviterer alle Danmarks gadeidrætsudøvere til Gadeidrættens Dag! Her kan du møde den lokale skater, parkour udøver, danser og selv prøve kræfter med gadeidrætten.

Så kig forbi en Gadeidræts Dag nær dig!

HVAD SKER DER PÅ GADEIDRÆTTENS DAG?

Hvad er gadeidræt?

Gadeidræt er idræt, som oftest dyrkes på gadeplan. Gadeidræt dyrkes som regel i selvorganiserede, uformelle, sociale og fleksible fællesskaber.

Gadeidræt er kendetegnet ved en høj grad af initiativ, kreativitet og en DIY-mentalitet blandt udøverne. Gadeidrætten vil derfor blive ved med at udvikle nye former og aktiviteter med de unge på gadeplan som drivkræft.

Nogle gadeidrætsinitiativer er organiseret efter en traditionel foreningsform. Det skyldes, at det er svært at operere i de kommunale og offentlige systemer, hvis ikke man er en forening.

Find ud af mere om gadeidræt her

Hvor kommer Gadeidræt fra?

Nogle gadeidrætsgrene som fx skateboarding, løbehjul, hacky sack, breakdance og parkour oprinder fra gaden, mens andre udspringer fra klassiske idrætsgrene, der er blevet tilpasset byrummet. Det er fx street basket, street handball og street soccer.

Der er en tendens til at gaden og de klassiske idrætter lærer af hinanden.

Flere skateboardhaller tilbyder skateundervisning med faste træningstider til nybegyndere, samtidig rykker den klassiske håndbold ud af hallen for at skabe et mindre elitært spil.

Få mere viden om gadeidræt her
      Idea & video cred: Lea Flodgaard og katrine winblad

Flere Børn på gaden!