Flere millioner til gadeidrættens iværksættere

Den Nationale Platform for Gadeidræt startede som et eksperiment. Kan vi med et hurtigt og ubureaukratisk setup sætte gang i de potentialer, som gadeidrætten og dens ildsjæle har? Det spørgsmål stillede GAME, en række gadeidrætsinitiativer og Nordea-fonden tilbage i 2014 – og svaret er ja! Der er en kæmpe efterspørgsel. Bare de seneste tre år har Platformen støttet 373 projekter og er nået ud til 170.000 børn og unge. Den succes bygger Platformen nu videre på med nye 15 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden.

De danske gader er fyldt med idrætsiværksættere og gode idéer. Idéer der nu får endnu flere børn og unge med i fællesskaberne omkring gadeidrætten. Med Nordea-fondens støtte kan iværksætterne søge støtte i Søm og Skruer-puljen til en ny skaterampe i Skørping eller søge til en parkour camp i Joker-puljen.

15 millioner kroner til gaden
Med den nye støtte fra Nordea-fonden vil Platformen for Gadeidræt udvikle og udbrede gadeidrætten i Danmark. Pengene skal væk fra skrivebordene og ud at arbejde på gaden. Platformen har de sidste tre år uddelt 10,5 millioner kroner til gadeidrætsprojekter. Blandt de støttede projekter er Skateboard Summer Samp i Roskilde, nye parkour faciliteter på Fyn, nye basket kurve i Aarhus og Ishøj, samt gadeidræts events i fra Nakskov til Horsens. Den nye støtte betyder, at endnu flere nye og innovative gadeidrætsprojekter landet over kan få luft under vingerne.

Der er gang i gadeidrætten! Derfor er vi glade for at give et skub til alle de kreative, initiativrige ildsjæle, som knokler for at sætte aktiviteter i gang og på den måde skabe nye svedige fællesskaber for børn og unge over hele landet, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv

Få del i de modige midler 

Næste ansøgningsfrist er den 1. februar 2018

Alle kan søge, så længe man har en god idé, der omhandler gadeidræt.

Se mere på: www.gadeidræt.dk

 

Mere ny idræt for pengene
IDAN udkom i start oktober med evalueringsrapport af Platformens arbejde. Rapporten konkluderer, at den direkte støttemodel virker ubureaukratisk og fremstår som et inspirationsfyrtårn til ’mere ny idræt for pengene’ fremadrettet. Det boblende miljø, som vokser i et sammensurium af foreninger, for-profit-aktører, uformelle netværk, skoler, kommuner og landsorganisationer er interessant og lærerigt i forhold til nye måder at tænke udvikling, samarbejde og innovation på.

 

Læs mere om evalueringsrapporten her

 

Vi kan ikke få armene ned over støtten fra Nordea-fonden. Vi kan se, hvor meget innovation og aktivitet, der skabes når man støtter projekter, som opstår nedefra.  Det er gadens ildsjæle, der er eksperterne. Vi glæder os til at blive ved med at udvikle og understøtte gadeidrætten i hele Danmark. De næste år skal vi forsat arbejde for at, de gode idéer og drømme bliver til virkelighed og at flere fællesskaber bliver til på gaden, siger Semir Catovic, Projektleder, Den Nationale Platform for Gadeidræt.

 

Platformen for Gadeidræt inviterer til kick-off  i Øst og Vest

For at kickstarte den nye projektperiode inviterer Platformen for Gadeidræt til kick off arrangement, hvor man kan høre om resultater, fremtidige planer og mødes resten af Danmarks gadeidrætsildsjæle.

Vest kick-off –  24. januar 2018 – GAME Streetmekka Esbjerg

Øst kick-off – 25. januar 2018 – GAME Streetmekka København

 

Fotos tekst
På billede ses Henrik Lehmann, Direktør i Nordea-fonden sammen med Platformen for Gadeidræt, samt nogle af de unge, som tidligere har fået glæde af støtten fra gadeidræts-puljerne.  AFUK skate, har fået støtte til flere DIY skateprojekter, hvor de har bygget nye faciliteter, Marianne, Frivillige Playmaker i Mjølnerparken har fået støtte til street-fodbold sommercamps og Gitte og Klara fra Streetmekka Girls har fået støtte til gadeidræt for piger. Dette er bare et lille uddrag af de mange unge, der de sidste tre år har fået støtte fra Platformen for Gadeidræt.

Nordea-fonden

Nordea-fonden støtter gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Se mere på nordeafonden.dk

 

Recent Posts
egedal_streetpiloter