Meget vundet, noget tabt

Kære Gadeidræts netværk,

I har overgået alles forventninger med jeres drive og iværksætteri. Sammen har I haft over 100.000 fremmøder.                     I har gjort at gadeidræt og platformen nu tages seriøst og er en succes.

Den 11. marts 2015 kickstartede vi Den Nationale Platformen for Gadeidræt med to løfter. Det ene var at understøtte gadeidrætten i hele Danmark. Det andet løfte var at blive skrevet i finansloven i 2018, så gadeidrætten kunne få del i udlodningsmidlerne – dvs. ligestilling mellem den etablerede foreningsidræt og den selvorganiserede gadeidræt.                 I forhold til det første løfte: Platformen har nu støttet projekter fra Aalborg til Sønderborg, fra Helsingør til Nakskov – fordi der er behov for det. I har bevist at gadeidræt ikke er et storbysfænomen.seperate-infographics

Over hele Danmark efterspørger I løsere organisering og mindre elitære fællesskaber at dyrke idræt i. Flere og flere børn og unge ønsker fleksible rammer, som de selv kan være med til at udfylde, hvor det sociale fællesskab og multikulturen prioriteres over kampen om at komme på førsteholdet. Det er de rammer og fællesskaber I er med til at skabe hver dag. Med andre ord: Platformen har opnået målet om at støtte gadeidrætten i hele Danmark.

 

Platformen i tal 2015-2016

 

I forhold til det andet løfte: Det var et ambitiøst mål at gå efter en del af udlodningsmidlerne – og en vigtigt kamp at tage. Vi nåede ikke målet i denne omgang. Fordelingsnøglen er endnu engang forbeholdt den etablerede idræt. Det betyder ikke at gadeidrætten kun har tabt. Gadeidrætten er blevet et mere legitimt. Når vi taler med politikere, kommuner og fonde er det ikke længere et spørgsmål om, hvad gadeidræt er.
Nu handler det om, hvordan man arbejder med gadeidræt, hvordan den er med til at løfte idrætsdeltagelsen. Trods jeres mange gode projekter, lobbyarbejde og en masse kampgejst nåede vi ikke målet. Vi vil blive ved med at kæmpe for at de selvorganiserede fællesskaber selvfølgeligt bliver ligestillet med den etablerede idræt.

 

Her kan du læse om den nye aftale omkring finanslovens udlodningsmidler til idræt og kultur

 

Hvad betyder det?

Det betyder at vi afsøger andre muligheder for fremtidig fastholdelse af Platformen og den model for microgrants og rådgivning, som har vist sig efterspurgt og effektiv. Finansiering og organisering er på arbejdsbordet, alt imens vi kører videre med samme styrke. Ansøgninger/microgrants/Uddelinger, videndeling og rådgivning skal stadig være kernen i platformen.

 

Læs også: Ekspert – Udlodningskronerne lander ikke hos foreningerne

 

Løftet i denne besked er, at vi knokler videre for at understøtte gadeidrætten og sammen med jer udvikle den. Husk at I altid er velkommen til at kommer med idéer og forslag til, hvordan vi kan gøre det bedre for jer. Er der oversete områder, nye metoder eller noget helt tredje som I mener, at vi bør kigge nærmere på, så kom endelig med dem. – Vi er kun et opkald eller en mail væk.

 

Bliv ved med at gøre hvad I gør bedst, så gør vi det sammen.

 

De bedste hilsner

Den Nationale Platform for Gadeidræt

Recent Posts