PLATFORMEN FOR GADEIDRÆT

Den Nationale Platform for Gadeidræt er en platform for alle, der brænder for gadeidræt. Platformen arbejder for at udvikle og udbrede gadeidrætten i hele Danmark. Den Nationale Platform for Gadeidræt – også kaldet GADEIDRÆT – understøtter landets mange ildsjæle og puster liv i nogle af de initiativer, der ulmer i det danske streetmiljø. Og gerne på en måde, hvor gadeidrætten bliver et vækstlag, som gavner hele idrætten.

Konkret tilbyder Den Nationale Platform for Gadeidræt økonomisk støtte, vidensdeling og rådgivning til gadeidrætten, så dens sociale, sundhedsmæssige og kreative potentialer kan komme flest muligt til gavn. Mere præcist er målet at nå ud til 300.000 aktive børn og unge via puljemidler, opstarts-, udviklings- samt forankringsstøtte.

VI SKAL HAVE FLERE UD PÅ ASFALTEN!

Nordea-fonden har har, for anden gang, støttet GADEIDRÆT med 15 millioner kroner over tre år fra 2018-2020. Et bevillingsudvalg med repræsentanter fra forskellige gadeidrætter og landsdele fordeler puljemidlerne. GADEIDRÆT, som er en del af NGO’en GAME, er altid klar på dialog omkring mulighederne i gadeidrætten. Giv os et kald, hvis du har en god ide eller har brug for rådgivning.

 

SAMARBEJDE OM GADEN

GAME og GADEIDRÆT er gået sammen med DIF og DGI om at løfte gadeidrættens potentialer i fællesskab. Aftalen hedder Bevæg Dig For Livet Gadeidræt og er en fælles indsats for at udvikle og støtte gadeidrætten og gadens ildsjæle i Danmark. Samarbejdet er støttet af Nordea-fonden og TrygFonden.

Puljer, vidensdeling og rådgivning

Platformen har tre overordnede funktioner:

  1. Uddeling af puljemidler til gadeidræt
  2. Vidensdeling gennem opsamling og formidling af viden på tværs. Det skal sikre kvalitet, udvikling og læring i netværket af kommuner, gadeidrætsorganisationer og andre aktører.
  3. Rådgivning for at sikre kvalitet i gadeidrætten

Puljemidlerne er opdelt i fire puljer: Søm & Skruer, Kapacitet og Netværkspuljen, Gadeidrættens Dag og Jokerpuljen. Alle puljer er beskrevet under ”ANSØG HER”. Platformen arbejder ud fra at vidensdeling og rådgivning er mindst lige så vigtigt som puljemidlerne, hvis planen skal realiseres. Derfor tilbyder vi hjælp til vidensdeling og rådgivning, hvad end du er organisation, ildsjæl eller kommune.

Baggrund

Et stigende antal børn og unge efterspørger i dag en løsere organisering og et mindre elitært fællesskab at dyrke idræt i end den traditionelle foreningsidræt. De unge ønsker fleksible rammer, som de selv kan være med til at udfylde, hvor det sociale, værdifællesskabet og mangfoldigheden prioriteres over kampen om at komme på førsteholdet. Gennem det seneste årti har de udviklet og udfordret gadeidrætten. Vi tror på, at gadeidrætten kan skabe markante resultater med få midler og rummer derfor et stort potentiale for kommende generationer af aktive danskere. GADEIDRÆT er det samlende ståsted, som der er behov for, for at kunne udvikle og udbrede gadeidrætten. Uden dette vil potentialet ikke blive indfriet.

Derfor har en arbejdsgruppe bestående af forskellige gadeidrætsaktører siden 2008 arbejdet for at skabe et initiativ, som kan styrke rammerne for gadeidrætten.  I oktober 2014 gik Nordea-fonden ind i projektet og gjorde tanker og drømme til virkelighed ved at sætte platformen igang med en flot donation på 15 millioner kroner. Det er med stor glæde at vi nu kan gentage det succesfulde samarbejde med Nordea-fonden, der har givet tilsagn om yderligere 3-års støtte fra 2018-2020. Med 15 millioner i støtte, forsætter GADEIDRÆT sammen med 84 gadeidrætsinitiativer arbejdet med at udvikle og udbrede gadeidrætten i hele Danamrk.

GADEIDRÆTS AMBASSADØRER

I GADEIDRÆT er vi stolte af at have ambassadører, der brænder så meget for gadeidræt.

Begge er de nogle af gadens største danske legender. De har været med til at bane vejen for alle dem, der bruger gaden som legeplads.

De har ikke bare gjort deres passion til deres levevej, men nu slår de også et ekstra slag for at udbrede gadeidrætten i hele Danmark, så endnu flere får mulighed for at prøve kræfter med de fleksible, sociale og kreative idrætsgrene på gadeplan.

RUNE GLIFBERG

Den professionelle skater Rune Glifberg er ambassadør for GADEIDRÆT. Han bakker op om GADEIDRÆT fordi han mener der skal fokus på, at idræt og bevægelse er andet end håndbold og badminton.

Læs mere her

TONIAH PEDERSEN

Streetdance-dronningen Toniah Pedersen er ambassadør for GADEIDRÆT. Hun bakker op om at gadeidrætten i Danmark skal have en fælles stemme, så vi får flere urbane aktiviteter på gadeplan.

Læs mere her