Hvilken forskel gør støtten?

Den Nationale Platform for GADEIDRÆT har siden 2015 givet vækst- og støttemuligheder til gadeidræts aktører. Støtten er med til at understøtte og aktivere de iboende potentialer i de selvorganiserede fællesskaber på gaden. Støtten gør, at gadeidrætten når ud til flere børn og unge, at der udvikles nye former for vedvarende idrætsfællesskaber og skabes vækstlag for foreningsidrætten. På figuren til højre kan du se de tal vi arbejdede os frem til i vores første periode som foregik fra 2015-nu.

GADEIDRÆT har vist at opstartsstøtte gør en stor forskel i arbejdet med at gøre flere børn og unge fysisk aktive.
I sekretariatet oplever vi fortsat stor efterspørgsel for økonomisk at understøtte de selvorganiserede fællesskaber på gaden. Samt et stort behov for rådgivning og vidensdeling af aktører, der ønsker at opstarte gadeidræt, herunder kommuner, foreninger og andre interessenter.

 

 

GADEIDRÆT er et nationalt projekt. Der bliver tildelt midler til projekter, som alle kan søge tre gange om året. Det er fx blevet til nye ramper i Sakskøbing på Lolland, parkourundervisning i Aalborg og pigerne i Roskilde får hjælp til at fremme pige skate i hal 12.

Det hele handler om at booste gadeidrætten i Danmark og hvem er bedre til det end de lokale skatere, ildsjælene på streetbasket banen eller parkour entusiasterne?

 

 

Platformen understøtter gadeidrætsmiljøet via økonomisk støtte. Det sker igennem fire puljer: Gadeidrættens Dagpuljen, Kapacitet & Netværkpuljen, Søm & Skruerpuljen og Jokerpuljen.

Ansøgningerne giver et klart billede af at der er idrætsgrene, der er mere udbredte end andre.

Gadeidrættens Dag er blevet afholdt i 2015 og 2016. Der blev afholdt events i hele landet fra Aalborg til Sønderborg, fra Nakskov til Kokkedal. Ialt blev det til 44 events, der alle inviterede lokalbefolkningen ud på gaden. Målet med Gadeidrættens Dag er, at udbrede kendskabet til de mange forskellige gadeidrætter, der rundt i landet. Gadeidrættens Dag 2017 løber af stablen den 20 maj.