Uddelingsrunder og støttede projekter

Den Nationale Platform for Gadeidræt blev søsat januar 2015. Med en donation på 15 mio. kr. i ryggen for anden gang fra Nordea-fonden, uddeler platformen 3,5 mio. om året til gadeidrætsprojekter. Platformen uddeler midler igennem fire puljer; Søm & Skruer puljen, Kapacitet og Netværks puljen, Joker puljen og Gadeidrættens Dag puljen.

Indtil videre har GADEIDRÆT i alt støttet 482 projekter til 85 forskellige gadeidrætsinitiativer. Vi har støttet projekter i byer hele vejen fra Aalborg til Nakskov og støttet gadeidrætsgrene i alt fra streetevent i Kokkedal til skatekonkurrence i Holstebro.

Du kan herunder se, hvilke projekter vi har støttet i henholdsvis 2015, 2016, 2017 & 2018:

UDDELINGSRUNDER 2018     UDDELINGSRUNDER 2017     UDDELINGSRUNDER 2016      UDDELINGSRUNDER 2015

Nedenfor ses en liste med korte beskrivelser af de afsluttede projekter.

Workshop og Skatecontest i HAL19

En håndfuld ildsjæle en forhåbning om at skabe opmærksomhed omkring skate blandt børn og unge i Holstebro og resten af Vestjylland. Derfor fik HAL19 i samarbejde med Gadeidræt, Kadett Productions og de lokale ildsjæle stablet en dag med gadeidrætsworkshop og skatecontests på benene. Intet mindre end 200 mennesker trådte op og enten heppede eller deltog i løjerne. Du kan se hvordan dagen foregik i levende billeder her

Nyetablering af Omega Skatehal i Favrskov 

I forbindelse med nyetablering af faciliteter i Omega Skatehal i Favrskov ønskede foreningen bag at benytte sig af de unge brugere til at bygge ramper, rails etc. Dette var med til at skabe aktiv involvering fra lokalområdet og gav ejerfølelse til skatehallen blandt de unge skatere. Ydermere er de nye faciliteter bygget til nybegyndere så flere har mulighed for at benytte sig af hallen. Et super fedt projekt med et fantastisk slutresultat

Parkour Sommercamp Aalborg

I forsøg på at skabe mere opmærksomhed på parkourscenen blandt børn og unge, arrangerede House of Concrete to sommercamps i Aalborg i 2016. Trods der ikke kom så mange til de arrangerede camps som forventet, var de dog med til at danne grobund for et parkourhold, der nu træner regelmæssigt og er en stor succes. De forventer at gentage campen igen til sommer – vi glæder os til at se endnu flere glade unge mennesker! 

Børnebasket Fonden Basket i skolegårde

Jens Laulund og Børnebasket Fonden vil sørge for at streetbasket kulturen bliver understøttet i danske skoler. Dette har de gjort ved at tage rundt til forskellige skoler i landet og lære børnene, at man også sagtens kan spille basket på kurvene udenfor og i frikvarteret. BørneBasketFonden tog rundt til 13 folkeskoler i Danmark, hvor omkring 1000 børn fik glæde af undervisningen.

Aarhus Skatehal

Aarhus manglede en skatehal! – Det ville Aarhus Skatescene selvfølgelig ikke lade vær med at gøre noget ved. De blev støttet af Gadeidræt og gik ellers i gang med at bygge en ægte skatehal! Det endte med at  blive en lang og hård proces, da det kun var frivillige, der stod for opbygningen. Projektet endte dog selvfølgelig som en succes og hallen blev færdig og er nu åben for alle brugere og skatere fra skateskole og pigeskatesessions

Aarhus Urban Wavepark

En gruppe ildsjæle fra Aarhus mente, at der manglede noget i det jyske gadeidrætsmiljø. Gennem fundraising og research fandt de derfor midlerne til at bygge en urban wavepark. Det skulle her være muligt at surf-/carveskate på asfalt og dermed træne sine surfer skills. Fremover har holdet bag tænt sig at udarbejde instruktionsvideoer, så mange unge har muligheden for at prøve sig af med denne form for skating. Et vellykket projekt der HELT KLART er et besøg værd, hvis du er i Aarhus!

Gadeidrættens Dag 2016 Esbjerg

Til Gadeidrættens Dag i 2016 var der i Esbjerg sørget for, at alle unge i omegnen kunne komme og prøve sig af med en masse fed gadeidræt kvit og frit! Dagen var blevet arrangeret, for at børn unge kunne blive præsenteret for alternative former for idræt. Man må sige, at det var en succes, da omkring 200 unge deltog i løbet af dagen!

Chicks on Boards Køge

I Køge ønskede man, i samarbejde med skategruppen Skateducate, at få flere piger til at skate. Derfor sørgede de, i samarbejde med Køge Ungdomsskole, for at arrangere et kickoff-arrangement for pigeskate i Gule Hal i Køge. Arrangementet bestod af undervisning og workshop, der fokuserede på de pædagogiske og didaktiske aspekter ved skateboardundervisning. I alt deltog omkring 12 unge piger til workshoppen der gik helt som planlagt.

Skatecamp for piger

23-24 januar 2016 inviterede ildsjælene fra Skateducate i Århus for 2. gang til skateboardcamp for piger. Udover at få pigerne på boards til at bevæge sig og give dem en passion for skateboard, sørgede underviserne for, at pigerne fik skabt et godt fællesskab med Skate som samlingspunkt. Vi håber at campen bliver en tradition og fortsætter i fremtiden!

Gadeidrættens dag StreetSoccer3300.dk

Til Gadeidrættens dag 2016 havde Thomas Rasmussen og Street Soccer 3300 besluttet sig for at åbne deres klublokale med manér – 2 dage fyldt med gadeidræt skulle gøre det! Derfor var der mulighed for at prøve sig af med streetbasket, –fodbold, –dans og skate. Lørdag eftermiddag, efter streetturneringerne var afsluttet, tog et hold ind for at se pannaturnering i Streetmekka KBH. Alt i alt deltog 300 børn og unge over de to dage til et fantastisk arrangement.

Skateboardrampe ved Ungemiljø Sødal

I Brabrand i Jylland fik man den gode ide at bygge rampe med hjælp fra de unge medlemmer i Ungemiljø Sødal. Formålet med at lade projektet være et DIY-projekt for de unge var at give dem ejerskab samt stolthed over projektet. Rampen stod færdig i marts og var et utroligt vellykket projekt, som det ses på billedet her.

MadeByKidsStreetcamp 2015

I 2015 arrangerede Bo Ejstrup igen en streetcamp for unge i alderen 9-13 år. Her sørgede instruktører for, at børnene blev bedre til at skate, til at designe samt bygge ramper og vigtigst af alt at indgå i et fællesskab med hinanden. Der var i alt 20 unge der deltog til dette tilbagevendende event. Se videoen fra campen her   

DIY ved Robbiespottet i Århus

Skaterne i Århus følte at det var tid til et nyt skatespot. Hertil mente man, at det var en god ide at lave et sådan spot som et DIY-projekt. Der blev samlet en god håndfuld skatere og man gik i gang med at lave et super fedt skatespot.
Hensigten med at lade skaterne bygge ramperne selv, var at de unge skatere fik viden og læring indenfor arbejde med beton og dermed tilstræbe sig nogle gode kompetencer.
Det blev anslået at ca. 1.200 personer har fået glæde af projektet.

Street-turnering på tværs af Nordsjælland

Metin og Samer afholdte en streetturnering for unge fra udsatte boligområder i Nordsjælland. Turneringen indebar blandt andet streetfodbold,-basket og –dans derudover var der også mulighed for at male med graffiti. Meningen med arrangementet, der blev afholdt i Hillerød, var at bygge bro mellem forskellige udsatte boligområder i Nordsjælland og samtidig lære så mange som muligt om streetbegrebet. Omkring 300 mennesker deltog i turneringen.

DIY-Skateareal i Smørum 

I Smørum ved fritids- og ungdomsklubben Springbrættet var der et areal med asfalt, som ikke blev benyttet. Dette mente Troels at der skulle gøres noget ved. De sørgede derfor at få etableret et skateareal igennem et DIY-projekt, hvilket var en stor succes blandt de unge skatere i Smørum. Troels og co. er endda allerede i gang med at søge flere penge til at udvide arealet endnu mere.

Copenhagen Girls Gathering ’16

Sommeren byder altid på en masse fede gadeidrætsevents og 2016 var selvfølgelig ingen undtagelse. Et af disse fede events var Copenhagen Girls Gathering 2016 – CGG16, hvor 60 friske piger mødte op til en weekend fyldt med parkourworkshops både for begyndere og øvede samt sociale aktiviteter  i form af blandt andet fællesspisning for alle. En kæmpe succes!

Gadeidrættens dag på Den Røde Plads – Hele Vejen Rundt 

Gadeidrættens dag på Nørrebro blev afholdt af organisationen ‘Hele Vejen Rundt’, der havde sørget for en dag med masser af street fodbold. Der var en 4vs4 turnering, panna og freestyle, hvor omkring 75 unge i alderen 6-19 årige deltog. Alt i alt var dagen en succes, og organisationen har planer om at gentage det hele igen i 2017.

Gadeidrættens i Aalborg – House of Concrete 

Gadeidrættens dag i Aalborg blev arrangeret af ‘House of Concrete’, der havde i sinde at fejre alle afkroge at gadeidrætten. Det var derfor både muligt, med hjælp fra instruktører, at prøve sig af med calisthenics, street workout, parkour, streetbasket, streetsoccer, cyrwheel, breakdance og BMX. Det var en succes trods det lidt våde vejr og omkring 250, hvoraf 100 ikke regelmæssigt er idrætsaktive, i alderen 15-30 år deltog

Move Copenhagen 

I sommeren 2016 arrangerede Move Copenhagen en festival, der gik ud på at få folk til at bevæge sig mere på nye og kreative måder. Festivalen foregik over 4 dage og bestod af 180 forskellige workshops. Blandt disse workshops var parkour, slackline, streetdance og en masse andre aktiviteter at finde. Der var 700 deltagere fra 40 forskellige nationer, hvoraf 180 af de deltagende var frivillige der hjalp til at festivalen kunne fungere optimalt. Super fed festival og vi glæder os til at se mere til det i fremtiden.

Street Piloterne 

Ung Egedal ønskede i Egedal kommune at starte et projekt for unge i alderen 15+, der skulle uddanne dem i at afvikle gadeidrætsevents for andre unge i kommunen. De unge frivillige deltog i workshops der lærte dem om konceptudvikling, projektplanlægning, markedsføring og budgettering. Afslutningsvis arrangerede de sammen en streetfodboldturnering for unge i alderen 15-25 i kommunen. Til dette street event deltog ca. 70 unge i alderen 9-18 år.

Pumptrackbane Nakskov Multipark 

I Nakskov mulitpark var der behov for renovering af deres pumptrackbane, derfor tog Kim og Jørgen fat om problemet og søgte penge til at få støttet projektet. I slut september efter en uges hårdt arbejde sammen med Dirt Builders, stod pumptrackbane så klar. I samarbejde med Nakskov ungdomsskole, der har 5 cykler, bliver banen blandt andet benyttet af børn og unge, der gerne vil prøve sig af med sporten.

Sønderborg Breakdown ’16 

I juli 2016 blev der afholdt Breakdown event i Sønderborg, hvor der i deres helt egen skatehal blev inviteret indenfor til alt, hvad et streethjerte begærer. Der blev afholdt skatekonkurrence, pannaturnering, lakejump på BMX, parkour og slackline workshops og meget mere. Der deltog op i mod 4.000 i løbet af hele dagen!

Gadeidrættens Dag i Hillerød – AC Hillerød

For at sætte fokus på manglen af multi-streetbaner i Hillerød havde Metin arrangeret et stort street event i Hillerød til gadeidrættens dag. Der var sørget for fodtennis, panna, volleyball, skate, street-basket, -fodbold og -håndbold samt mulighed for at lave graffiti. Alt var i gadens ånd, og det resulterede i, at der samlet mødte 700 op i løbet af dagen. Planen er, at arrangementet skal afvikles igen i 2017.

Multi Gadeidrætsevent i Kolding

KFUM i Kolding ville sætte spot på gadeidrætten, og foreningen Gademixs nye parkouranlæg, i forbindelse med Gadeidrættens Dag. Midlet varet event for områdets unge, med workshops i både Parkour og Street Handball, så de mindre øvede børn og unge, kunne få tips og tricks af de mere rutinerede atleter. Hanna Andresen fra KFUMs sociale arbejde fortæller, at begge workshops gik rigtig godt, og at der mødte omkring 70 børn og unge op – en del af dem i selskab med deres forældre.

Street Fodbold Camp – Kokkedal

Abdelmajid Fayzi ville samle de børn og unge der normalt ikke dyrker fritidsaktiviteter, så han kunne introducere dem for Street Soccer. Derfor arrangerede han en Street Soccer camp, der forløb over 4 uger med både træning og turneringer, på multibanen i Kokkedal. Antallet af deltagere steg støt igennem forløbet og kræfterne bag, beskriver projektet som en succes. Af de 30 deltagere var 15 ikke idrætsaktive i forvejen, og flere af dem fik blod på tanden i løbet af campen, og dyrker fortsat street soccer i dag.

Renovering af skate ramper i Stenløse

Stenløse fritids- og Ungdomsklub havde nogle slidte skate ramper, der trængte til at blive sat i stand. De lokale skatere, de fleste drenge på mellem 15 og 18 år, tog initiativet, og brugte 4 dage på at udføre arbejdet, i samarbejde med skateværkstedet fra AFUK. Klubben vurderer at der nu er omkring 100 unge der har glæde af resultatet, og en stor del af dem, skater på ramperne så tit det kan lade sig gøre

Mobil Parkour Anlæg

Kulturfabrikken i Herning vil være Danmarks bedste parkour hal og et skridt på vejen, var anskaffelsen af et nyt mobilt anlæg. De kan nu flytte træningen udenfor i godt vejr, til glæde for de omkring 120 parkour udøvere i alderen 2-30 år, der er tilmeldt undervisningen.
Men det er ikke kun de faste brugere af Kulturfabrikken, der har glæde af faciliteterne. Byens skoler og børneinstitutioner er også blandt de 40.000 gæster, der årligt besøger Kulturfabrikken.

SKATEDUCATE T-shirts

Skateudcate T-shirten er med til at signalere sammenhold og fællesskab for foreningens frivillige, og til at gøre de frivillige genkendelige i mængden, når der afholdes events. De er også blevet givet som præmier ved konkurrencer, og der er planer om at de resterende shirts, skal uddeles ved en camp for piger i alderen 12-15 år, i Aarhus til februar.

Etablering af parkour faciliteter i Aalborg

Parkour udøverne fra Aalborg havde brug for to nye railstativer, for at kunne udvide deres faciliteter i Karolinelund parken.

Med Camilla Behr Carlsen og Jakob Lønskov i front, blev der bygget to stativer af galvaniserede rør, så de lokale atleter i dag, har træningsmuligheder der matcher efterspørgslen.

De fleste af de faste brugere er 16+ år gamle, men mange andre, blandt andet skoleklasser og hold fra DGI, har fået glæde af parkens udvidelse. Det anslås at omkring 400 i alt, har lagt vejen forbi.

 Hele Vejen Rundt og Idrætsprojektets basketball turnering 2015

Foreningen Hele Vejen Rundt, der tilbyder idrætsforløb for udsatte og kriminalitetstruede unge, brugte gadeidrættens dag, på at afholde basketball turnering.

Planen var at de faste deltagere fra Hele Vejen Rundt fik mulighed for at træne sammen med, og på lige fod, med andre unge. Det må siges at være lykkedes, idet 100 deltagere der normalt ikke er en del af projektet, deltog i turneringen.

Gadeidrættens dag Odense

Vinh Quang Nguyen fra Odense valgte at bruge gadeidrættens dag, til at sætte fokus på breakdance og parkour. Det gik ned i Eventyrhaven, hvor der blev tilbudt undervisning i begge aktiviteter, jammet og lavet show for de fremmødte.

Deltagerne var i aldersgruppen 13 til 28 år og Vinh Quang ser frem til at gøre det hele om igen næste gang der er gadeidræts dag, gerne i en udviddet og endnu nicere version!

Move Copenhagen 2015

Move Copenhagen – 48 timers idrætsfestival på Nørrebro – bød på hele 85 unikke workshops i blandt andet klatring, parkour, dans, yoga, slackline og acroyoga.
Oven i det, var der 17 forskellige surprise workshops, med blandt andet cyr wheel, hula hooping, kampsport, capoiera, SUP-yoga, beachvolley og meget mere.

Formålet var at fejre diversiteten af bevægelse, hvilket gik over alt forventning! 525 unikke personer deltog selve festivalen, og 200 besøgte de forskellige surpirse workshops.

Skaterrampe

Bo Sattrup, hans to sønner på 13 og 15 år og en håndfuld af deres venner, var kræfterne bag bygningen en ny minirampe og to små quarterpipes, der nu er en del af skate arealet på milnersvej i Hillerød. Faciliteterne bliver brugt flittigt af områdets børn og unge og er så populære, at Hillerød lokalavis har skrevet en artikel om initiativet.

Cyr wheel

Niklas Levin er passioneret Cyr wheel entusiast, med et ønske om at dele sin glæde med andre. Han fik støtte til at tage rundt til forskellige locations, og sprede kendskabet til de træningsmuligheder der er i aktiviteten.

Omkring 200 deltagere, både mænd kvinder, drenge og piger, har indtil videre fået glæde af Niklas undervisning rundt omkring i Aalborg og flere af dem, har nu købt deres egne hjul!

Netværk

Foreningen Streetsoccer3300 har 50 faste medlemmer, og tilbyder træninger i både street soccer og street basket, forskellige steder i Halsnæs kommune. Blandt andet har Melby, Høje Tøpholm og Frederiksværk fået glæde af initiativet.

Thomas Rasmussen fra foreningen fortæller at 400 unge har fået glæde af træningerne indtil videre, at de seje unge atleter har vundet DM i streetsoccer to gange og, at de arbejder på at åbne en ”futsal”, så aktiviteterne kan fortsætte i vinterhalvåret.

Street Handball i trekantsområdet

For at implementere street handball som en selvstændig aktivitet, valgte Club Street Handball at gennemføre 3 events. 2 i trekantsområdet og et i Lemvig. Det foregik i samarbejde med lokale foreninger – i Kolding i kombination med et parkour event og i Lemvig, som del af et større idrætsarrangement på havnen. Det anslås at op mod 500 børn og unge deltog, hvoraf kun de 100 var idrætsaktive i forvejen.

Bowl Days 2015

Den tilbagevendende skateboard begivenhed Bowl Days, gik i 2015 ned i 5 forskellige byer, som lagde hver deres bowl til konkurrencerne.

Der blev uddelt samlet 50.000 kroner i præmiepenge til nogle af landets bedste skatere, og busser fragtede deltagerne gratis imellem de forskellige byer.

I forbindelse med touren er der produceret videoer fra alle 5 konkurrencer og Rasmus Lolholm, den farverige skater bag projektet, betegner eventet som ren uptour!

Multi Gadeidræts dage på KulturFabrikken

Målet med arrangementet var at udbrede kendskabet til de forskellige former for gadeidræt, man kan dyrke på Kulturfabrikken. Dagen bød blandt på undervisning i disciplinerne parkour, skateboarding og klatring, med hjælp fra nogle af de dygtigste udøvere fra klubben.

Arrangørerne er overvældede over det store fremmøde, og anslår at mere end 1000 personer i alderen 4 til 58 år, lagde vejen forbi i løbet af de to dage eventet varede. Af dem var kun omkring 25% blandt Kulturfabrikkens faste brugere, så kendskabet til gadeidræt, blev grundigt formidlet videre!

Ramperenovering i Sønderborg Skatehal

Ramperne i Sønderborg Skatehal var nedslidte, og havde brug for en omfattende renovering for igen at kunne skates. Forældre, lokale skatere og unge fra opholdsstedet Alrunen teamede op, og gav faciliteterne en kæmpe overhaling. I alt 50 frivillige deltog i projektet og resultatet blev så godt, at skatehallen nu har fået fyldt medlemslisten op.

Foreningen regner med at mellem 800 og 1000 unge får glæde af ramperne, herunder en del fra byens børneinstitutioner, der er blandt hallens faste brugere.

Ramper til Græsted

Børnene fra Breddammen i Græsted ønskede sig noget at skate på, for at få noget at lave i fritiden, og et sted hvor de kan mødes, og lære hinanden bedre at kende. Grundejerforeningen, med Peter Blum Samuelsen i spidsen, har nu med støtte fra Gadeidræt fået stablet to quarterpibes, en bank og en box på benene.

Det lille hotspot er blevet et tilløbsstykke for områdets børn og unge, da der ikke er andre steder at skate i byen, og stedet tiltrækker mange lokale børn, der normalt ikke leger med hinanden.

Fundraising uddannelse

Carlos Veloso-Strange har allerede været initiativtager til en lang række projekter, igennem foreningen Big Heart Skateboading. Og ambitionerne er vokset med succesen! Derfor søgte han og fik støtte til, at deltage i fundrasing uddannelsen ”Up Front Europe”, en uddannelse i at søge fondsmidler, ikke kun i Danmark, men i hele Europa.

Kurset på 6 dage gav ikke kun fagligt udbytte, men også kontakter til flere jyske kommuner. Det samlede udbytte vil komme mange til gode, i form af fremtidige projekter fra Big Heart Skateboarding!

Copenhagen Slackliners goes Urban

Under den tre dage lange festival ‘Move Copenhagen’ afholdt Copenhagen Slackliners workshops i slacklining. Der mulighed for at prøve alle slags slacklining, både korte og lange linier og de fremmødte, fik også mulighed for at prøve kræfter med en trickline – hvis de turde!

Matthias fra Copenhagen Slackliners fortæller, at stort set alle festivalens 500 deltagerne, var forbi for at prøve linerne.

Gadeidrættens dag i Slagelse

Hvad skal der til for at få 250 børn og unge – hvoraf mange normalt ikke dyrker idræt – til at deltage i Gadeidrættens Dag? I Slagelse var flyouts, lækre beats fra en DJ og rigelige mængder sodavand og pølser svaret. Det foregik på Schweizerpladsen i byens hjerte, hvor børn og unge fik mulighed for at møde de lokale skatere, der normalt holder til i Laden uden for byen, og for at øve sig på skateboard, løbehjul og rulleskøjter. Teddy og resten af holdet fra Dream On, der stod bag dagen, fortæller om en god dag med autentisk stemning og engagerede deltagere.

Mobile basket kurve

Kulturfabrikken i Herning ønskede sig et sæt mobile basketkurve, så flere kunne få mulighed for at spille street basket, og så spillet kunne flyttes udenfor i godt vejr. Det har de fået nu! De bliver i dag flittigt brugt af mange af klubbens 615 medlemmer. Ikke kun Kultur Fabrikkens medlemmer får glæde af kurvene, de bliver nemlig også udlånt i forbindelse med street basket arrangementer andre steder. Senest har de været med på ”streetday” turen, og været udlånt til basket turneringen Holsterbro open. Samlet set mener Kultur Fabrikken at 3.000 har fået glæde at projektet.

Big Heart Skateboarding Sommer Camp Krenkerup

Ildsjæl og mangeårig skateboarder Carlos Veloso-Strange, stod bag en 5 dages skateboard camp på Krenkerup Gods, sammen med foreningen Big Heart Skatebording. Målet; at udbrede skateboarding til børn og unge der ikke skater i forvejen, blev rigeligt nået. Kun 5 af de fremmødte børn og unge havde skatet tidligere. Der blev i løbet af det 5 dage lange forløb, bygget skateboardramper og efterfølgende kørt på selv samme ramper. Carlos fortæller at der deltog i alt 55 børn og unge, fordelt på de 5 dage campen varede

Mølleparken Bænke

Foreningen Aarhus Skatescene fik, på skateboard entusiasten Thomas Damgaards initiativ, støtte til etableringen af en række bænke i Mølleparken, i Aarhus midtby. De manglede sted at skate, og ville samtidig vise omverdenen, at skateboarding i byrummet er en god idé. Selvom bænkene er designet til at blive skatet, er de også velegnede til at sidde og læse bøger på, da de er placeret steder, hvor solen skinner på skyfri dage.
Thomas Damgaard fortæller at Mølleparken nu er et populært mødested for byens skatere og, at mange skatere fra andre byer, lægger vejen forbi for at få sig en session på dem.

Copenhagen Blade Days – Gadeidrættens Dag

Som en del af Gadeidrættens Dag modtog organisationen Rollerblade Association Denmark, med David Grant i front, støtte til at afholde Blade Days i Fælledparken.       Der var begynderworkshops for de yngste børn, og senere blev der afholdt konkurrencer for de mere rutinerede. Det største trækplaster var showet med nogle af verdens bedste bladere, som var fløjet ind fra det store udland. Hvor mange der præcist deltog er svært at sige, da der var mange der primært var tilskuere, samlet var der omkring 1200 på dagen. Et tal der er sikkert, er 100, nemlig antallet for rulleskøjter der blev udlånt!

http://gadeidraet.dk/wp-content/uploads/2016/03/BladeDays_by_D_Grant_2.jpg

Streetsoccer i Østbyen – AC Hillerød

AC Hillerød tilbyder træning i street soccer, så de unge i Østbyen der ikke i normalt dyrker idræt, får noget positivt at bruge deres fritid på. Der er 2 ugentlige træninger og antallet af deltagere, er steget stødt igennem forløbet, så der nu er 130, og af dem kun 30, der dyrkede idræt tidligere.
Den store interesse for projektet har gjort, at det nu har bredt sig til Ådalsparken i Hørsholm, hvor der nu også er planer om at etablere permanente træninger.

Christiania Cykel Projekt

En specialdesignet Christianiacykel fyldt med skateboards og udstyr, er udgangspunkt for Big Heart Skateboardings arbejde, med at udbrede kendskabet til skateboarding. Målet er at vække unge fra samtlige samfundslags interesse, og cyklen har indtil videre besøgt både fritidshjem og skoler, og været med til en lang række skateboard events.
Big Heart cyklen besøger fortsat baggårde, boligområder og skoler i København, og du kan se om den kommer forbi dit område, på Big Hearts Facebook side!

Gadeidrættens Dag i Hørsholm Skatepark

Med baggrund i en idé fra den 14-årige skater Kristofér Björnsson, arrangerede en håndfuld lokale unge Summer Session, i Hørsholm skatepark i anledningen af Gadeidrættens Dag. Der blev i løbet af dagen afholdt konkurrencer i skateboarding, løbehjul og street soccer, og de fremmødte unge, fik også mulighed for at få undervisning i de forskellige discipliner.
Arrangørerne anslår at 250 børn og unge mødte op, hvoraf kun 20 af dem var blandt parkens faste brugere.

Street Soccer Camp 2015 Sisimiut

Frivillige foreningen Momentum i Aarhus gennemføre i 2015 en Street Soccer camp, som en del af et større street camp event, i den grønlandske by Sisimut. Arrangementet forløb over halvanden uge, med udgangspunkt i Idéen om at aktivere såvel de i forvejen fodboldinteresserede børn og unge som de socialt udsatte, der normalt ikke dyrker sport. 200 børn og unge fik glæde af projektet, ud af dem var 10 procent ikke idrætsaktive i forvejen, hvilke gjorde at projektet nåede flot i mål!

 Drik Vand

Street Movement stod bag kampagnen, der havde til formål at sætte fokus på sundhed og integritet i gadeidrætsmiljøet. Kampagnen blev skudt i gang med et parkour event hos GAME Streetmekka i København, og fortsatte derefter online, i form af video og billedmateriale. Gruppen bag projektet besøgte desuden 5 folkeskoler, hvor de lavede oplæg om sundhed og afholdt workshops i parkour. Street Movement vurderer at have nået omkring 20.000 personer online, 500 skoleelever ved besøg på skoler og 150 til eventet i Streetmekka.

Community Jam 

Ung Vest i Odense, besluttede sig for, at der skulle skabes netværk mellem de forskellige danske parkour-grupper. Derudover lå projektet på samme tid med byens havnefestival og bød derfor både nybegyndere og øvede til parkourworkshops. Samlet deltog omkring 200 mennesker i alderen 10-50 år til eventet.