Uddeling af gadeidrætspenge: skateboards og street basket i asylcentre

PRESSEMEDDELELSE

Den Nationale Platform for Gadeidræt uddeler for anden gang penge til gadeidrætsprojekter. Der bliver uddelt 980.905 kroner til 32 projekter, fra plader til Skateboardhal i Sønderborg  til gadefodbold i Asylcentre i Vipperød.

Den Nationale Platform for Gadeidræt blev etableret i årets begyndelse og er med penge fra Nordea-fonden sat i verden for at få flere børn og unge i gang med gadeidræt.

Projektleder i Platformen for Gadeidræt, Semir Catovic, ser særligt frem til at følge de to projekter i asylcentrene. For ham blev skateboard integrationsvejen ind i lokalsamfundet, da han som barn og flygtning fra Bosnien boede på et asylcenter på Lolland.

I dag ved vi, at gadeidrætten har succes med at aktivere udsatte børn og unge, som andre har svært ved at nå ud til. Flygtninge er nogle af de allermest udsatte i vores samfund, og jeg håber på at gadeidrætten også her kan bidrage til det aktive liv, som børn og unge mangler i asylcentrene”, siger Semir Catovic, Projektleder i Den Nationale Platform for Gadeidræt.

Projekterne spænder bredt geografisk fra Nakskov til Aabybro, og blandt de 32 støttede projekter er fx en debatdag ”Det aktive byrum”, street soccer-camps for udsatte unge i Kokkedal, parkour i folkeskolen i Kolding, samt byg selv-uge med lokale unge i Roskilde.

“Vi er glade for fortsat at opleve så stort engagement og initiativ rundt omkring på street’en i hele landet. Der er allerede mange fede projekter igang, og nu glæder vi os til at samle op og evaluere, så vi kan samle en masse viden og forhåbentlig få midlerne til at arbejde endnu mere effektivt på gadeplan”, siger Mikkel Rugaard, arkitekt og designer i Street Movement og bevillingsudvalgsmedlem i Den Nationale Platform for Gadeidræt.

Næste ansøgningsrunde har frist den 15. oktober 2015.

Fakta

Den Nationale Platform for Gadeidræt uddeler midler fra fire puljer:

  • Kapacitet og netværks puljen hvis man fx har brug for at blive bedre organiseret, afholde netværksmøder eller få uddannelse som instruktør.
  • Søm & Skruer puljen hvis man selv vil bygge en rampe, reparere den ødelagte basket kurv på vendepladsen eller skrue et mål sammen til street handball.
  • Jokerpuljen til alle de uforudsigelige og skæve ideer som findes på gadeplanet.
  • Gadeidrættens Dag hvis man vil afholde et arrangement eller workshop på Gadeidrættens Dag.

Det er et bevillingsudvalg bestående af Mikkel Rugaard fra Street Movement, Simon Prahm fra GAME, William Frederiksen fra Copenhagen Skatepark og Ole Bruun Andersen fra Street Handball, der beslutter, hvilke projekter, der støttes.
Den Nationale Platform for Gadeidræt er en platform for alle, der brænder for gadeidræt. Det er en platform der understøtter de selvorganiserede fællesskaber på gaden via økonomisk støtte, vidensdeling og rådgivning. Målet er at gadeidrættens sociale, sundhedsmæssige og kreative potentialer kan få flere aktive børn og unge. Nordea-fonden har gjort platformen mulig med støtte på 15 millioner kroner i perioden 2015-2017.

Følg med på  facebook.com/gadeidraet

Pressekontakt:
Søs Bondo
Mail: Sos@gadeidraet.dk
Tlf. 23413354

Recent Posts
alle